Български
English

Декларация за защита на личните данни

Въведение

1. Отговорен отдел и лице за контакт

2. Какво представляват личните данни

3. Как използваме Вашите данни

4. Съгласие, право на оттегляне и възражение

5. Промени по настоящата информация относно личните данни

Въведение 

Защита на личните данни и поверителността на нашите клиенти при посещение на нашата уеб страница заемат важно място и са от решаващо значение за сигурността и дейността на Aспро ООД.

„Лични данни“ означава информация за вас, по-конкретно име, дата на раждане, имейл адрес, телефонен номер и пощенски адрес. Аспро  събира, обработва и използва личните данни, които предоставяте, доколкото те са необходими.

При посещение на http://aspro.bg всички ваши данни, публикувани на сайта са изцяло конфиденциални, защитени и използвани само за нуждите на сайта – за обработка и доставка на поръчка, осъществяване на връзка с вас, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин, за установяване, изпълнение или прекратяване на договори или полудоговорни отношения с Вас спазвайки разпоредбите на Закона за защита на личните данни.

Аспро ООД се задължава да опазва и съхранява личната информация на клиентите си, да се въздържа от неетични практики в интернет, както и да не предоставя данните Ви на трети лица.

Личните ви данни могат да бъдат предоставени на трети лица единствено и само при необходимост, като напр. oнлайн разплащания; кредитни застраховки. Служителите обработващи Вашите данни са задължени по договор да използват личната информация на клиентите ни само за определения вид услуга, да опазват и съхраняват данните ви поверително.

В рамките на настоящата декларация за защита на личните данни бихме искали да Ви информираме относно използването на Вашите данни на сайта http://aspro.bg

1. Отговорен отдел и лице за контакт / Длъжностно лице по защита на личните данните. 

Ако имате въпроси относно защитата на личните данни, във връзка с Вашите лични данни, моля обърнете се към :

Аспро ООД

Лице за контакт: Теменуга Димитрова

ул. Войвода Стойно Черногорски 56

6000 Стара Загора, България

Тел.: +359 42 601679 ; +359 42 603345

088 24 76 373

aspro.hristova@gmail.com

2. Какво представляват личните данни? 

Личните данни са сведения, които могат да бъдат съотнесени към Вашата личност. Към тях спадат данни като име, адрес, адрес на електронната поща и телефонен номер. При посещение на нашия уебсайт се изисква и допълнителна информация, като например Вашия IP-адрес, който Вашият доставчик на интернет достъп дава на Вашия компютър при свързване с интернет, или информация относно интернет страницата, от която Вие сте извикали нашата оферта, или за използвания от Вас интернет-браузър (техническа информация). Отделните елементи на тази техническа информация могат да представляват лични данни. Използването на тази информация е единствено и само с цел във връзка с работата или със защитата на нашия уебсайт от посегателства и злоупотреби, както и в псевдонимизиран и анонимизиран вид за статистически цели.

3. Как използваме Вашите данни 

Използваме Вашите данни единствено при съблюдаване на съответно приложимите законови разпоредби и настоящите указания относно защитата на личните данни, за да можем да Ви предложим желаната от Вас информация, продукти и услуги. Излизащо извън тази рамка обработване на личните Ви данни, предприемаме единствено с Вашето съгласие или използваме данните само в псевдонимизирана или анонимизирана форма.

 

 

За обработване на оферти/поръчки се нуждаем от следните данни:

При посещение на страниците на www.aspro.bg стандартно в протоколни файлове се запаметяват така наречените лог файлове:

Тези данни се запаметяват за 7 дни като техническа превантивна мярка с цел защита на системите за обработване на данни против неразрешен достъп.

Поддържаме непрекъснато актуализирани и тествани технически и организационни мерки за гарантиране на сигурността на данните, в частност за защита на Вашите данни от заплахи по време на прехвърлянето им, както и от узнаването им от страна на трети лица.

Псевдонимизирани потребителски профили 

В рамките на законовите разпоредби ние можем - с цел реклама, проучване на пазара и за структуриране на нашите услуги в съответствие с нуждите на клиентите ни - да създаваме и анализираме потребителски профили под псевдоними, но само, ако Вие не сте упражнили законното си право по всяко време да възразите на такова ползване на Вашите лични данни (виж указанията относно правото на възражение по-долу както и в следващите раздели).

 

 

Ползване на бисквитки

За да направим посещението на нашия сайт атрактивно и за да бъде възможно използването на определени функции, ние използваме така наречените „бисквитки“ на нашите страници. Те служат за това, да направим нашата страница по-достъпна и по-ефективна. По този начин можем да предложим подобрено потребителско изживяване и да разбираме по-добре изискванията и предпочитанията на клиентите на нашия сайт.

Тук става въпрос за малки текстови файлове, които се съхраняват на Вашето устройство (настолен компютър, лаптоп, телефон, таблет и др.). Някои от използваните от нас бисквитки се изтриват веднага след като напуснете браузъра, т.е. веднага след затваряне на Вашия браузър (така наречените Сесийни бисквитки). Други бисквитки остават на Вашето устройство за срок от 30 дни и позволяват на нас да разпознаят Вашия браузър при следващо посещение на нашата страница (постоянни бисквитки). Използването на бисквитки е възможно само с Вашето изрично съгласие.

Ние използваме бисквитки също, за да разберем как точно се използва нашия сайт и какво можем да подобрим в неговата структура. Бисквитките ни помагат да определим, дали дадена страница от нашия сайт е била посетена вече. Също така ни позволяват да разберем, дали сте посещавали нашата страница преди, или сте нов посетител. Използваме бисквитки, за да подобряваме нашата реклама. Често бисквитките се ползват, за да показват важна за посетителите информация, за да подобряват резултатите от дадена кампания или за да предотвратят многократно показване на една и съща информация на даден посетител.

моля имайте предвид, че функционалностите на www.aspro.bg може да са ограничени или недостъпни, ако не допускате ползването на бисквитки.

Бисквитки на трети страни:

Ние включваме реклама чрез наши уеб-партньори или рекламни мрежи на други уебсайтове. Тези уеб-партньори ползват така наречените бисквитки на трети страни, които се активират при посещение на www.aspro.bg и се четат само от съответния уеб-партньор. Тези бисквитки на трети страни служат за анализ, проучване на средата и потребителското поведение. При този вид „бисквитки“ не се запаметяват лични данни, а само се регистрира посещението на сайтове от www.aspro.bg и включената от уеб-партньора реклама. Бисквитките на трети страни представляват временно запаметени бисквитки, които се съхраняват във Вашия браузър максимално до 540 дни след последното извикване и след това автоматично изтичат. Всички съвременни браузъри предоставят възможност да спрете съхраняването на бисквитки като за целта може да направите съответните настройки в браузъра.

Моля имайте предвид, че функционалностите на www.aspro.bg може да са ограничени или недостъпни, ако не допуснете ползването на бисквитки.

Ретаргетинг:

Бихме искали да Ви показваме само реклама, която действително Ви интересува. Затова на www.aspro.bg залагаме на така наречения метод ретаргетинг. Ретаргетинг стратегията позволява проследяване на потенциални клиенти, посредством cookies (бисквитки), и впоследствие да им сервира реклами на продукти и услуги, докато сърфират из други сайтове.

При ремаркетинга инсталираме специален код на Вашия сайт, който поставя бисквитка на потребителите посетили сайта. Така вече комуникацията с потребителите не свършва веднага след като те излезнат от сайта Ви, а може да се продължи, като се показват различни рекламни формати на точно този потребител навсякъде в рекламната мрежа на Google. Ако Вие много често виждате банери на дадена компания по всякакви сайтове, които посещавате, по всяка вероятност имате инсталирана бисквитка и Ви преследва ремаркетинг кампания.

При посещение на  www.aspro.bg наши ретаргетинг-партньори запаметяват временни бисквитки през Вашия интернет-браузър на Вашето устройство. Временно запаметените бисквитки дават на нашите ретаргетинг-партньори възможност да разпознават посетителите на нашите уебсайтове под даден псевдоним, и да показват само реклама, която вероятно ще заинтересува нашите посетители. Какви данни се събират? Временните бисквитки дават възможност на нашите ретаргетинг-партньори да проследят хронологията на кликовете на нашите посетители под дадения псевдоним и да я запаметят. При това се събират данни само относно ползването на www.aspro.bg от Ваша страна. Запаметените от нашите ретаргетинг-партньори данни не се обединяват с данни, позволяващи идентификация на нашите посетители. Как може да се изключи ретаргетинг-а? Ако не желаете да получавате персонализирана чрез метода ретаргетинг реклама, моля използвайте една от следните възможности, за да откажете показването на нежелани реклами за в бъдеще: От една страна можете да управлявате ползването на бисквитки - както и бисквитки на трети страни - чрез настройките на Вашия браузър и да разрешите например запаметяването на временни бисквитки само с Ваше съгласие. Моля прочетете раздел „Ползване на бисквитки“. Друга възможност за заявяване на отказ е да кликнете върху показвания при всички ползвани от нашите партньори ретаргетинг рекламни средства Opt-Out-линк. Този линк е едно „i“ или посивеното име на нашия доставчик на услуги върху съответното рекламно каре. Кликът върху линка Ви отвежда до страницата на нашия рекламен партньор, където можете да изключите рекламните услуги. Моля вземете под внимание, че за изключване на ретаргетинг-а през Вашия интернет-браузър във Вашето устройство се запаметява така наречена Opt-Out-бисквитка. Вашият отказ е валиден само тогава, когато използвате същия интернет-браузър и допуснете тази Opt-Out-бисквитка, а не я изтривате. Ако след това желаете да използвате друг интернет-браузър, моля с този браузър използвайте също една от двете възможности за заявяване на несъгласие.

GoogleAnalytics:

Този уебсайт използва GoogleAnalytics– услуга за уеб-анализ на GoogleInc. („Google“).GoogleAnalyticsизползва така наречените „бисквитки“ – текстови файлове, които се запаметяват във Вашия компютър и дават възможност за анализ на ползването на нашия уебсайт. Генерираната чрез бисквитката информация за Вашето ползване на този уебсайт се прехвърля към сървър на Googleв САЩ и се запаметява там. С оглед анонимността на IP адресите, посещаващи този сайт, Вашият IP адрес е съкратен от Google на територията на ЕС и държавите по Договора за Европейската икономическа общност. Само в изключителни случаи пълният IP адрес се прехвърля на сървър на Google в САЩ и се съкращава там.

Google използва тази информация от наше име, за да анализира вашето потребителско поведение и да изготвя доклади за активност по сайта и да предоставя допълнителни услуги, свързани с използването на сайта и използването на Интернет на оператора на сайта. Предоставеният в рамките на GoogleAnalyticsот вашия браузър IP-адрес не се обединява с други данни на Google. Можете да предотвратите запаметяването на бисквитки чрез съответна настройка на софтуера на Вашия браузър. Освен това можете да предотвратите изпращането на генерираните от бисквитката данни, отнасящи се до ползването на уебсайта от Ваша страна (включително Вашия IP-адрес) към Google, както и обработването на тези данни от Google като свалите и инсталирате наличния на следния линк плугин: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=at.

Facebook Pixel

Този уебсайт използва FacebookPixel (ConversionTracking) на FacebookInc.,1601 S. CaliforniaAve,PaloAlto, CA94304, USA(„Facebook“), с цел проучване и изследване на потребителските нужди и поведение. С негова помощ можем да проследим активността/всяка стъпка на потребителите, след като те са видели и/или са кликнали върху рекламна публикация на Facebook и след това са попаднали на www.aspro.bg Така ние можем да събираме данни за ефективността на рекламните формати на Facebookза статистически цели и такива за проучване на пазара. Тези данни се запаметяват и обработват от Facebook. По този начин Facebook може да проследи поведението на потребители, които са кликнали върху рекламното послание в рамките на престоя си във Facebook и са били пренасочени към нашия уебсайт. Чрез използването на бисквитки, тоест текстови файлове, които се запаметяват на Вашия компютър, по-късно Facebook може да разпознае този потребител в рамките на престоя му в социалната мрежа и да оптимизира ефикасността на рекламите например да предлага целенасочени рекламни формати за определени целеви групи в съответствие с Директивата за ползване на личните данни наFacebook. Това засяга само потребители, които имат профил във Facebookи са влезли в акаунта си като членове на Facebook. Потребители, които нямат Facebookакаунт, не са засегнати от това обработване на данни. Можете да откажете обработване на вашите лични данни на следния линк: www.aboutads.info/choices/

GoogleAdWords:

Този уебсайт използва GoogleAdWords, услуга за анализ на GoogleInc. („Google“). От страна наGoogleAdwordsсе поставя бисквитка във Вашия компютър („ConversionCookie“), ако сте достигнали до нашия уебсайт чрез рекламен формат в Google. Валидността на тези бисквитки изтича след 30 дни и те не служат за лично идентифициране. Ако посещавате определени наши уебсайтове и валидността на бисквитката все още не е изтекла, то ние и Googleможем да видим, че някой е кликнал върху рекламно каре и така е бил пренасочен към нашата страница. Всеки клиент на AdWordsполучава различна бисквитка. Така бисквитките не могат да бъдат проследени чрез уебсайтовете на клиенти на AdWords. Получената с помощта на Conversion-бисквитката информация служи за изготвяне на статистики за поведението на потребителите на AdWords, които са избрали Conversion-Tracking. Ние не получаваме информация, с която потребителите могат да бъдат персонално идентифицирани. Ако не желаете вашата активност да бъде проследявана, можете да откажете поставянето на бисквитка – чрез настройка на браузъра, която принципно деактивира автоматичното поставяне на бисквитки. Можете да деактивирате бисквитки за Conversion-Trackingи като настроите браузъра си така, че бисквитките от домейна „googleadservices.com“ да бъдат блокирани.

Inspectlet:

Ние събираме и анализираме данни посредством услугата за уеб-анализ Inspectlet (1135Scotland Drive, Cupertino, CA95014, USA). Въз основа на събраните данни - без да се използват лични данни – се създават анонимни профили на потребители. Същите служат за анализ на поведението на посещаване и се използват за подобряване на user experience на www.aspro.bg. За тази цел могат да се ползват бисквитки (малки текстови файлове), които се запаметяват локално на Вашия компютър и по този начин правят възможно повторното разпознаване при последващо посещаване на нашия уебсайт. Можете да деактивирате Inspectlet-Trackingна адрес: https://www.inspectlet.com/optout.

 

4. Съгласие, право на оттегляне и възражение

Може да откажете ползването на Вашите данни с цел реклама, проучване на пазара и на потребителското поведение по всяко време или да оттеглите съгласието си за ползване на Вашите данни за в бъдеще. Можете да ни изпратите възражението си на: aspro.hristova@gmail.com. Ако получавате от нас реклама по електронната поща, можете да предявите правото си на отказ като кликнете на посочения в имейла линк и следвате по-нататъшните указания. Моля да проявите разбиране, ако за привеждане в изпълнение на Вашето оттегляне на съгласието за нашите системни администратори е необходимо известно техническо време и в този период все още получавате съобщения от нас.

При обработване на личните ви данни имате право да изискате информация относно целите на обработка, продължителността на съхранение, вашите права, произход на личните ви данни и наличието на автоматизирано вземане на решения. Тази информация може да се изиска еднократно без заплащане. При всяко следващо искане се заплаща такса за обработка в размер на 500.00 лв.

Имате право да поискате коригиране на неверни или непълни данни отнясящи се до вас. Имате право също така да поискате заличаване на личните ви данни отнасящи се до вас, ако обработването на данните не е законосъобразно и няма правни задължения от наша страна.

Имате право да поискате ограничение при обработката на данните си, като посочим че използваме вашите данни само за изпълнението на нашите бизнес цели, като не трябва допълнително да давате одобрение за получаване на рекламни материали от нас.

Можете да поискате прехвърлянето на данните Ви, които вие сте ни предоставили в структуриран и машинно четен формат. Имате право да предадете личните данни директно до отговорно лице, доколкото това е технически възможно.

Имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, e-mail: kzld@cpdp.bg, ако правата ви за поверителност са нарушени.

5. Промени по настоящата информация относно личните данни

Бихме искали винаги и своевременно да предоставяме актуални предложения на потребителите и поради тази причина ни е необходима непрекъсната обратна връзка, с цел по-добро обслужване и разбиране на нуждите и потребностите на нашите клиенти. Във връзка с това може да възникне необходимостта от актуализиране на настоящата информация относно личните данни. Затова Ви препоръчваме редовно да се информирате относно възможни промени на този сайт.

logo

Остани с нас

Контакти

Аспро ООД

България
гр .Стара Загора
ул. Воевода Стойно
Черногорски 56
Тел. 042 603345
Тел./факс 042 601679
+359 892 777 071
+359 892 777 074